Paula & Iines & Vilma & Otso

formerly known as "Paula & Otso in Sydney" and "Paula & Iines & Otso"

Monday, July 02, 2007

Footyn eri muodot

Takana on varsin toimelias loppuviikko. Torstaina meni tutun kaavan mukaan eli Otso töistä kotiin puoli kuuden aikaan. Siitä heti lenkille, Paula oli aivan innoissaan kun pääsi pitkästä aikaa rynnimään. Sitten kahdeksaksi Alfrediin syömään ja pokeriin. Mimi ja Tomi olivat ensi kertaa mukana ja uskoisin että viihtyivät ihan hyvin. Mimi ensikertalaisena näytti kuinka sinne finaalipöytään oikein pelataan. Sain hieman balsamia voittamalla sidegeimeissä 7 hengen sittarin.

Perjantaina mentiin sählyporukan kanssa ulos, lähetimme Gregin tyylillä matkaan kohti sumujen saarta. Hänen kolmen vuoden opiskelut on ohi ja matka jatkuu. Oli ihan asiallinen keikka, harvemmin noita kavereita näkee muuten kuin tiistai-iltaisin. Tuli katseltua baarin screeniltä ensimmäistä kertaa kokonainen rugby league matsi. Rugby league on siis yksi kolmesta soikopallopelistä täällä. Kaikkia kutsutaan myös footyksi, smalltalkeissa riittää kun tietää seuraavat pääasiat näistä lajeista
  • Rugby league on se nopeampi ja suoraviivaisempi rugbyn muoto, Markin sanoja lainaten lätkää nurmella. Sydneyn iso juttu, NRL joukkueista yhdeksän kuudestatoista tulee Sydneyn alueelta. Nyt mulla onkin dilemma että rupeanko glooryhunttaamaan South Sydney Rabbitohsia (näiden pelin siis näin, Markin joukkue ja hieno jänislogo) vai Cronulla Sharkseja (Newtown Jets on kuulemma tän jengi farmijoukkue, Paulin joukkue). Kumpikin on liigan pohjasakkaa.
  • Rugby union on kansainvälisesti se tunnetumpi versio, jossa pelataan World Cup (ensi syyskuussa muuten). Taktisempaa kun edellä mainittu, tunnusmerkkejä on se tyyppien nostelu rajaheitoissa.
  • Aussifudis on taas hullunsuosittua Victoriassa eli siis Melbournen alueella, josta suurin osa AFL-jengeistä tulee. Palloa potkitaan, heitetään ja sen kanssa rynnitään. Suurimmat erot Rugbyn eri muotoihin on se että aussifudista pelataan krikettiovaalilla joka on siis paljon isompi ja lisäksi maalit tehdään vain potkaisemalla ja siinä maalissa on kolme porttia.
Lauantai tehtiin aurinkoisessa kelissä pitkä, useamman tunnin, kävelylenkki Stanmoren kautta Leichardtiin ja illalla vaan lepäiltiin kotona. Sunnuntaina valloitimme meille ennalta tuntemattomia alueita, teimme valaiden väijymisretken Watsons bayhyn.



Hieno paikka tämä Sydneyn Harbourin suun eteläinen kärki, jossa sijaitsee pieni luonnonpuisto ja sotilastukikohta. Matka sinne taittui melko hyvinvoivien alueiden läpi. Valaiden kanssa oli sitten vähän hiljaisempaa, mutta meren katselu toki sellaisenaan on jo virkistävää.


No huhuh, dogit on totaalisen kiellettyjä


Välillä vähän eri kulmasta

Ensi viikonloppuna alkaa Asian Cup, siis sitä oikeaa footya, ja alkulohkon pelit Ausseilla menee seuraavasti
08/07/07 Australia v Oman
13/07/07 Iraq v Australia
16/07/07 Thailand v Australia
Lehdistön mukaan nyt on vihdoin kuulemma aika unohtaa MM-kisojen Italia-ottelun oikeusmurha. Niin ja mitä Aussit tuolla Aasian kisoissa tekevät? Olikohan se viime vuonna kun vaihtoivat Oseanian liitosta Aasian, eipähän tarvitse enää pelata Etelä-Amerikan vitosta vastaan jatkokarsinnoissa.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kartta selventää tilannetta: varmaan hieno paikka siellä Sidneyn sataman suulla. Matkalla on kaksi golf-kenttääkin, mikä vahvistaa havaintoanne hyvinvoivista alueista.Jos valaat eivät vielä näyttäytyneet, onhan teillä toki vielä tilaisuuksia ...Saitteko auton laivaan - ainiin eihän teillä ole autoa ja lautan käyttö itsestään selvää jos niitä kulkee.
Lähetin eilen puoli kiloa valokuvia. Saa nähdä milloin perille. t.Markku

10:47  

Post a Comment

<< Home