Paula & Iines & Vilma & Otso

formerly known as "Paula & Otso in Sydney" and "Paula & Iines & Otso"

Monday, October 22, 2007

Lihir & Kimi

Miman pippalot olivat erinomaiset. Oli jatkot ja kaikki, vaikka itse päivänsankaria ei siellä enää kyllä näkynytkään. Virkistävän session jälkeen uhkuin intoa kohdata uusia haasteita Papua Uuden Guinean viidakossa. Yllättävän pitkään matkaa sai tehdä, eikä bisnessluokasta ollut tietoakaan. Kuitenkin ensimmäistä kertaa koin kun reittilento laskeutuu päällystämättömälle kiitoradalle.

Hikoilun määrä ekana työpäivänä oli lähempänä ämpärillistä, rutiini kun puuttui. Lisäksi heti alkuun joutui huhkimaan ulkotiloissa kennojen päällä. Itse saitti ei sinäänsä ollut niin kovin eksoottinen. Puljua pyörittää pääasiassa aussit ja sen vuoksi asiat hoidettiin samaan tyyliin kun isolla saarella. Ympäristö ja ihmiset olivat tietysti hieman eri näköisiä.

Fly in - fly out meininki oli kova juttu täälläkin, yleensä 2 viikkoa hommissa, 2 viikkoa kotona. Kylä jossa asuttiin ei hirveitä hienouksia tarjonnut, ruokailut olivat toki ilmaiset leirin kanttiinissa.

Paula halusi tässä kohtaa mainittavan että oli käynyt Michaelan kanssa Hawksbury riverillä risteilemässä vanhalla postiveneellä.

Mutta koska tää kirjoittaminen ei nyt juuri maistu niin annetaan kuvien hoitaa suurin työ.


Kookospähkinöillä kikkailu kielletty

Leiri



Kylän raitti


Meidän sakeutin


Fantastisia vaahdotuskennoja


Vihreetä on.

Saapuessani saitille ei valmistavia töitä tietenkään oltu tehty, kovin tyypillistä. Senpä vuoksi muutama päivä meni ilmastoidussa valvomossa notkuessa ja operaattorin kanssa Suomesta, Australiasta ja PNG:stä höpistessä. Tämä johti myös siihen että jouduin jäämään ylimääräiseksi ajaksi hommiin ja niinpä viikonloppu jäi väliin. Kun tähän vielä lisää aamuherätykset klo 04:30 niin viime viikon loppua kohden alkoi ilmassa olla pieniä väsymisen merkkejä.

Eilen käytiin tsekkaa Sydney Life valokuvanäyttely. Linkin takaa pääsee näkeen kaikki kuvat, mutta otin kuvan mun mielestä parhaasta kuvasta. Melko vaihtelevan tasoisia kuvia oli, osa tosi särmiä, osa ei toiminu kauheen hyvin. Kuitenkaan Juhan vahvaan kritiikkiin ei voi täysin yhtyä.



Tänään aamulla tarkistin yle teksitv:n nettisivuilta (paikasta mistä tärkeät asiat tarkistetaan) miten formulassa oli käynyt ja ilokseni huomasin että Kimi oli hoitanut homman. Tämän jälkeen avasin töllön ja surffailin eri kanavien aamuohjelmien väliä. Hetken aikaa kahvia hörpittyäni ja kuunneltuani uutisista raporttia jonkun perthiläisen rugbyjanarin douppisekoiluista, viidettä päivää peräkkäin, tajusin, että siinä alapalkissa pyörivä tieto Kimin mestaruudesta on tosiaan laajuus millä paikallinen media asian noteeraa. Tarttis Webberin ajaa vähän paremmin.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

TV1 lähetti melkein tunnin dokumentin suomalaisen tutkimusmatkailija, prof. G.Landtmanin seikkailuista NewGuineassa 100v sitten.Oli aika mielenikiintoinen juttu. Hyvä valokuvaaja, erinomaisia kuvia. Tosi kovia kavereita siihen aikan kun ei vielä ollut edes Googlea saatavana tai edes penisilliiniä.Saarelaisten pukumuoti saattoi herättää lievää paheksuntaa suomalaisissa kahvipöydissä, en tiedä mitä tirskuttiin naistenhuoneesa ...
Dokum.kertoi että ainakin kirkonkylissä tai muuten rintamailla kannibalismi loppui 10v ennen Landtmanin tuloa(?).
t.MT

12:31  

Post a Comment

<< Home