Paula & Iines & Vilma & Otso

formerly known as "Paula & Otso in Sydney" and "Paula & Iines & Otso"

Tuesday, July 24, 2007

Opiskelijan turismiviikonloppu

Hei, Paula täällä pitkästä aikaa. Mulla oli aika mielenkiintoinen viikko tuo viime viikko. Nimittäin opiskelut pyörähti vihdoin liikkeelle ja viikonloppuna leikin turistia Sydneyssä ja Blue Mountaisilla.

Keskiviikkona alkoi opiskelut University of Sydneyssä kansainvälisten opiskelijoiden orientaatiolla. Porukkaa oli jokaisesta maanosasta, eniten kyllä Aasiasta. Tulomaista Kiina oli ehdottomasti parhaiten edustettuna, mutta myös Indonesiasta, Yhdysvalloista ja Saksasta Euroopan maana oli aikalailla tulokkaita. Olin ainut suomalainen yllätysyllätys. Yks tyttö oli Trinidad-Tobagostakin! Tuli juteltua monien uusien ihmisten kanssa ja vaihdettua joidenkin kanssa numeroitakin.

Torstaina oli sitten oman opintokokonaisuuden, Master of International Public Health, orientaatiopäivä. Täällä alkava lukukausi on opintovuoden toinen, siksi uusia opiskelijoita aloitti ohjelmassa vain kourallinen, noin 20. Näistä noin puolet on ulkomaalaisia. Opettajat vaikuttaa ystävällisiltä, epämuodollisilta ja omasta alastaan innostuneita. Heidän kertoillessaan aiheesta alkoi se kiinnostaa aina vaan enenmmän ja vähän harmittaakin kun ei ole mahdollisuutta tehdä koko vuoden kokonaisuutta. Mahtavaa miten siinä lääketieellisiä ongelmia katsotaan eri näkökulmista. Odotan innolla mitä kaikkea saan oppia ihan opiskelun kautta ja mitä kaikkea muut opiskelijat, esim. AIDS-klinikalla toiminut Ugandalainen lääkäri, voivat kertoa. Toisaalta en sitten ehkä niin hirveästi odotakaan niitä ryhmätoden esittelytilaisuuksia yms... Torstaina oli vielä illalla international student party campuksella.

Huh huh, aika raskasta näin kotirouvaantuneelle istua monen monta tuntia kuuntelemassa luentoa ja jutustella jatkuvasti uusien ihmisten kanssa. Perjantai menikin sitten lepuuttelun puolelle.

Lauantaina oli taas kohtuuaikainen aamu kun Anna tuli tuliterällä Suzukillaan hakemaan mua, Michaelaa ja Nataliaa. Auton navigaattori oli asennettu näyttämään meille tietä Blue Mountaisille ja tarkemmin Jenolan Caveille.Matkalla näimme vähän lunta tienpientareilla ja niityllä pari wallabia. Jenolan alueella on useampia tippukiviluolia, me teimme kierroksen Lucas-luolissa. Sieltä löytyy alueen isoin luola sekä vanhin luola (sanovat että jopa 430 miljoonaa vuotta). Isossa luolassa pidetään klassisia konsertteja, se on myös suosittu paikka mennä naimisiin! Upeita luonnontaideteok sia, ehkä kuvat kertovat paremmin kuin sanat.

Nathalia Lucas -luolassa. Hammaskeijun koti


Suurimmasta luolasta. Sopii hyvin goottihäihin.


Sunnuntaina oltiin Otson ja Annan kanssa valaiden boingailu ristelyllä Sydneyn edustalla. Onneksi oli varsin tyyni sää, sillä sekin keinahtelu tuntui joilllekin herkemmille olevan liikaa. Millaistahan olisi ollut tuulisella säällä! Humpback valaat matkustaa Antarktikselta pohjoiseen Australian rannikkoa myöten kohti lämpimämpiä vesi
ä. Sieltä ne sitten palaavat uusien poikasten kanssa reilun puolen vuoden kuluttua. Me nähtiin retkellämme 2 valasta, jotka läpsytteli evillään vedenpintaa ja hyppi oikein kunnollakin pari kertaa. Oli upeaa nähdä niin valtavia eläimiä, vaikka täytyy sanoa, että risteilyn hinta oli melko kohtuuton. Sormet kohmeessa palattiin tukevalle maalle.





hän väsähtänyttä porukkaa saapui syömään Thairrifficiin myöhemmin illalla syömään Michaelan ja Nathalian Suomen loman kunniaksi.



Hmm, eihän se niin vaikeaa ollutkaan. Ehkä saan sitten aikaiseksi ne Miman kaipaamat kuvat ja jutut Tasmanian reissustakin. Hyvää Suomen matkaa Michaelalle ja Nathalialle! Kuinkas muuten kesälomat on Suomessa olijoilla sujuneet?

3 Comments:

Blogger Bulmi said...

Moi,

Jäätiin Katin kanssa lomille vasta nyt maanantaina ja konttorille ei tarvi palata vasta kuin elokuun puolessavälissä. Tää eka viikko menee reissua valmistellessa ja kavereita nähdessä. Perjantaina lähdetään ajamaan Ylläkselle, josta meillä on mökki viikoksi. Tarkoitus on kalastella Lapin kalarikkaissa joissa ja tehdä muutamia päivän mittaisia vaelluksia (esim. kolmen valtakunnan rajapyykki käsivarressa). Vika viikko menee taas kotimaisemissa ja pitäis päästä mahdollisimman paljon golfaamaan. Syyskuun alussa mennään vielä neljäksi päivää Prahaan kahdestaan... Siinäpä tämän kesän lomat onkin sitten. Noh... onneks vasta alussa!

-Bulmit

10:13  
Anonymous Anonymous said...

Kirjoitin kommentteja valaiden selkäuinnista ja yliopiston tulojuhlan smalltalkin rasittavuudesta suomalaiselle, kun yhteys katkesi ja tekstit katosivat.
Siis ei nyt muuta tällä kertaa kun terveisiä Mikkelista - sateisin heinäkuu vuosiin päättyi ja elokuu alkanee parempana.
Markku&Virpi

20:17  
Blogger Paula ja Otso said...

Hyvän kuuloisia lomasuunnitelmia, kelpaisi itsellekin. Huomasin myös että olit rekannu ittes bloggeriin ja linkin kauttahan löytyi lisää luettavaa... hyvä näin!

03:09  

Post a Comment

<< Home