Paula & Iines & Vilma & Otso

formerly known as "Paula & Otso in Sydney" and "Paula & Iines & Otso"

Thursday, April 10, 2008

Välipostaus

Reissun jälkeen ollaan vietetty hiljaista arkea, osittain sen takia ei päivitystäkään ole tullut aiemmin.

Paulalla jatkui heti kiireiset ajat Unissa, DL:ää pukkaa joka viikko. Mun kiireet liittyy pääasiassa siihen, että niin takana kuin edessä on reissuja. Kun on toimistolla niin pitäisi hoitaa kaikki rästit pois alta. Ens viikolla suljemme yhden ympyrän kun lähden käymäään Kiinassa, tarkemmin sanottuna Dexingissä. Sama paikka johon nuorena kollina tein ensimmäisen kunnon työkeikan keväällä 2003. Kovalevyltä löytyi kuviakin...



Yksi suomalaisen mielestä kummallinen juttu täällä on halvemman bensan tiistai. Historiallisista syistä bensa on joka tiistai ehkä 10-15 senttiä halvempaa kuin muina viikonpäivinä. Aikoinaan isot säiliö-autot kävivät täyttämässä bensa-asemien varastot aina tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja haluttiin päästä eroon edellisistä jämistä. Tämä on ainoa selitys asian taustoista mitä olen kuullut.

Noh nykypäivän kyönit riistäjäkapitalistit on nyt jäänyt kiinni parista ovelasta huijauksesta vähentää myyntiä tiistaisin. Toisessa tapauksessa premiumbensan pumppuihin lyödään epäkunnossa lätkät ja toivotaan ettei kukaan kokeile josko pumppu toimii oikeasti. Toinen on mielestäni sofistikoituneempi, bensapumppujen nopeutta ruuvataan alas - jonot kasvavat kun tankin täyttäminen kestää puolet pidempään ja useat autot ajavat aseman ohi nähdessään jonon tulevan vastaan jo motarin rampille. Yksi hyvä lisäkeino arseenaaliin olisi pitäytyä kokonaan laskemasta hintoja, varmasti kukaan ei saisi sillon halvempaa bensaa mun asemalta.

Fiilistellessäni Suomeen paluun väjäämätöntä kohtaamista ja jo monta kertaa läpi kuunneltuja albumeita mun ipodissa ajattelin, että voisi olla hyvä idea herätellä henkiin vähäistä espanjan kielen taitoani. Löysin interwebistä aika hyvän saitin mistä voi ilmaiseski latailla lyhyitä (n.10min) espanjan opetuspodcasteja. Niitä on nyt kasa ladattuna ipodiin ja nuokkuessani aamuisin hämärän rajamailla bussissa ehkä sana sieltä toinen täältä jää roikkumaan mielen syövereihin. Toi on jenkeille suunnattu saitti, että välillä superlatiivien käyttö on hieman rasittavaa, menettelee kuitenkin paremman puutteessa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home