Paula & Iines & Vilma & Otso

formerly known as "Paula & Otso in Sydney" and "Paula & Iines & Otso"

Saturday, December 23, 2006

Paulan kuvia New South Walesin sisämaasta

Välitunti Orangessa.


Lento Sydneystä Orangeen kesti saman verran kuin Otson normaali työmatka Frenchs Forrestiin. Pieni kone lensi mukavan matalalla ja sää oli kirkas, joten kokoajan pystyi katselemaan kuivaa poimuilevaa maastoa. Välillä näkyi isoja repeämiä ja joen uomia.

Orange on 40 000 asukkaan vanha kultakuumeen aikana 1800 luvun lopulla perustettu kaupunki. Kaupungin parasta antia minulle oli silloisten varakkaiden kauppiaiden upeat talot Heritage Walkin varrella ja paikallinen galleria, jossa oli eri-ikäisten koululaisten ja lukiolaisten taidetta. Muutama työt oli todella hienoja, parissa taas oli mainio selitys, miksi teos oli juuri kyseisestä aiheesta. Puoli päivää Orangessa kului nopeasti, mutta vähän harmitti kun ei auton puuttuessa pystynyt käymään paikallisilla viinitiloilla, hedelmätarhoilla tai vanhalla kultakaivoksella.

Myöhäinen lounas Manildrassa

Otso pääsi kahden aikoihin saitilta. Toiveissa oli pysähtyä Orangen läheisyydessä olevan järven rannalla syömään, mutta odotukset olivat liian korkealla, ensimmäinen ruokapaikka löytyi vasta vajaan tunnin ajon jälkeen pienestä kylästä.

Ajomatkalla ei paljon muuta näkynyt kuin kuivia peltoja ja eläinten aitauksia (lehmiä, lampaita, hevosia ja poneja). Otso pysyi hienosti vasemmassa laidassa, vaikka välillä kaasujalka tuntui pelkääjänpaikalta katsottuna turhan raskaalta.




Hiljaiseloa Parkesin tapaan

Orangen tavoin Parkeskin on perustettu aikoinaan kullankiilto silmissä. Tätä nykyä 10 000 asukkaan kylä on ennen kaikkea suurten moottoriteiden risteyksessä eikä vieraalle ole paljoakaan huvituksia. Kadut ovat leveitä ja varsin autioita. Ihmiset, joihin keskuskadulla tai Motor Innissämme törmäsi, olivat kyllä ystävällisiä. Tuloiltana tunnin ravintolan ensintäkävelyn jälkeen päädyimme lopulta oman hotellimme jouluiseen ravintolaan.






Ajan tappamista ennen Sydneyn sykkeeseen paluuta

Otson saittikardanoinnin jäkeen kulutimme aikaa ajelemalla Parkesin lähimaastossa. Siellä täällä joku maatila, joista merkittävä osuus muuten myynnissä, kuivaa maastoa ja kotieläimiä. Vihdoin näimme myös Wallabeita luonnossa!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home