Paula & Iines & Vilma & Otso

formerly known as "Paula & Otso in Sydney" and "Paula & Iines & Otso"

Monday, December 11, 2006

Updeittii, updeittii

Kiireinen viikko ja lepäilyntäyteinen viikonloppu ovat takana.

Sähly, alkaa pääseen geimiin sisään muutaman hapuilevan kerran jälkeen. ”Oikealla” alustalla en tietenkään oo pelannu varmaan sitten lukion, mutta landen rymytyssählysessiot on kuitenkin jossain lihasmuistissa ja se jeesaa. Pari häkkiäkin on tullut tehtyä. Kanadalaiset lätkäkardaanit on ihan mukavaa porukkaa ja pelien jälkeen on tapana käydä grillaamassa yhden paikallisen takapihalla. Myöhäänhän siellä menee kun pelivuorokin loppuu vasta 23:n pintaan.

Itsenäisyyspäivä, Michaela ja Natalia olivat järkänneet särmät suomikinkerit luonaan. Suomalaista musaa, juomia ja ruokaa oli tarjolla. Karjalanpiirakat (Paulakin väsäsi näitä), graavilohi, uudet perunat, ruisleipä ja salmiakki maistui. Toki meidän kahden kuukauden oleskelu ei vielä ollut aiheuttanut niin kovia vajareita mitä monelle muulle, mutta osasi sitä kuitenkin arvostaa todella paljon.

Julkinen liikenne, onhan toi bussiliikenne vitsi eurooppalaiseen standardiin nähden. Vuorovälit on hullun pitkät. Aamusella 07.20 nappaan Wynyardilta 169:n joka menee suoraan toimiston eteen. Jos missaan tuon vuoron joudun valitsemaan totaalisesti eri reitin, koska seuraava 169 lähtee klo 09.00. Pahin ongelma on kuitenkin epäluotettavuus eli parin kymmenen minsan myöhästelyt iltapäivällä on ihan yleisiä. Niinpä kun johonkin tarvitsee ehtiä ajoissa täytyy varata aikaa todella paljon kaikkeen säätöön. Toisaalta matkustaessa on mukavasti aikaa kuunnella musaa ja lueskella kirjoja, joita on nyt pitkästä aikaa tullut säännöllisesti luettua.

BYO, no kun siirtolaisten ja muiden ulkomaalaisten tapana on aina puhua asioista mitkä on huonosti täällä, niin laitetaan vastapainoksi jotain positiivista. Ainakin suomalaisten mieleen varmasti on ”Bring Your Own” konsepti eli monessa paremmassakin ravintolassa voi mukanaan roudata omat viinit. Paikka tosin saattaa rokottaa muutaman taalan pullon avaamismaksua, mutta tämä kustannus on marginaalinen. Tällä tavoin ulkona syöminen on huomattavasti huokeampaa ja voi omalla piinkovalla viinituntemuksellaan varmistaa että aina löytyy sopivat keilat mukaan kun lähtee illalliselle.

Duunin pikkujoulut, hoidettiin perjanataina. Paikka oli todella hieno entinen luostari (tai jotain), jossa nykyisin toimii joku managementkoulu ja jossa järkätään kaikenlaisia juhlia. Nicole Kidman järkkäsi omat hääbileensä samassa mestassa aiemmin tänä vuonna. Paikalliseen tapaan pikkujoulut oli hieman erilaiset kun Suomen vastaavat eli kyseessä enemmän illalliskutsut ja avec meininkiä. Alkuun tietysti perusnihkeilyä, mutta illan mittaan tunnelma jostain syystä rentoutui. Tuli juteltua hieman eri ihmisten kanssa mitä normaalina duunipäivänä ja myöskin ei niin duuniorientoituneesti. Paikassa oli myös opiskelijoiden asuntola ja ilmeisesti tämän vuoksi varsinaiset bileet loppui jo yhdentoista pintaan. Siitä osa jatkoi Manlyyn. Meidän piti ottaa viimeinen lautta keskustaan. Missattiin se ja mentiin sitten vielä pyörimään Manlyyn, joka siis on semmoinen alue Sydney Harbourin suulla. Paljon surffareita, backpackkereitä ja muuta nuorta porukkaa. Olisi varmaan hieman epätodellinen paikka asua kun tuntuu että siellä kaikki on aina lomalla.

Sunnuntai, tervehenkinen vapaapäivä. Ensimmäistä kertaa kunnolla aurinkoa ja uimista Victoria parkissa. Sitten Hilkan ja Ianin kanssa Leichardtiin (Italialaisalue) pizzalle ja cruisalua ympäri kaupunkia. Illan päätteeksi vielä tsekkaan Casino Royale.

Laitetaan kuvia yllämainituista systeemeistä myöhemmin.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Heips te siellä!

Oon seurannu teidän blogia innolla ja toi updeittaus olikin tosi hupaisaa luettavaa, kuulosti jotenkin niin Otsomaiselta kertakaikkiaan!
Teidän elämä siellä näyttäis sujuvan aikas mallikelpoisesti! Hyvä jutska!
Ite olin just Roomassa pienellä syyslomalla mutta heti ku tulin takas tänne niin alko samantein ahistaan. Ei siinä muuta mutta kun täällä on päivästä toiseen pimeää kuin säkissä ja vettä vaan ryöppyy niskaan eikä lumesta tietysti oo tietoakaan. Ja joulu muka kolkuttaa ovella, ja höh sanon minä!
Kauheeta valitusta, kaippa se joulumieli tästä vielä virkoaa, lomalle kun pääsee ym.
Mutta ei muuta kun kivat teille ja aurinkoista Australian elämää!(enkä ollenkaan ole kateellinen....!!!!)

T:Kristiina

20:14  
Anonymous Anonymous said...

Hei Otso,KATSASTUSASIAA,
tuli tässä postia ja mm.kirje katsastusfirmalta. 307CC pitäisi kuulema katsastaa 29.3. mennessä eli ainakin talvirenkaat pitää laittaa.

Onko autossa tiedossa olevia katsastuksen läpipääsyä estäviä vikoja? Onko kutsu todellinen ja sellainen ettei sitä voisi siirtää?

t.Markku

10:40  
Anonymous Anonymous said...

Otso,

kuten kuulit alkoi auto ulvoa kun sitä lähestyin epähienosti.
Akku on tyhjä mutta tallin kaverin avulla saatiin auto käyntiin ja siirrettyä -3 kerrokseen missä jonkinlainen huoltopiste.Siellä se ladataan laturilla, kun en halunnut ajamalla ladata akkua täyteen.Katsotaan miten show jatkuu huomenna, ajokeli kesärenkaille on vielä hyvä. t.M

17:23  

Post a Comment

<< Home